EcoVadis: Metsä Tissue top meest duurzame papierproducenten

Anneke Pouw 09-02-2022 2096 keer bekeken

Metsä Tissue heeft de hoogste rating (Gold) in de duurzaamheidsranking van EcoVadis ontvangen. EcoVadis beoordeelt MVO van organisaties uit 110 landen en 150 bedrijfstakken aan de hand van criteria als beleid, initiatieven en resultaten op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handelspraktijken en supply chain.

In het EcoVadis-onderzoek bereikte Metsä Tissue een plaats in de beste 5% van alle onderzochte papierproducenten, evenals een plaats in de beste 3% van alle onderzochte bedrijven. Metsä Tissue behoort daarmee tot de top van meest duurzame bedrijven.

Metsä Tissue, onderdeel van Metsä Group, is van oorsprong Fins en is een van de grootste hygiënepapier-producenten in Europa met 2750 medewerkers, tien fabrieken in Finland, Zweden, Duitsland, Slowakije en Polen en € 1 miljard omzet. Metsä Tissue gebruikt als voorloper in de bio-economie hernieuwbaar hout uit duurzaam beheerde noordelijke bossen. Onder de merknaam KATRIN biedt men een uitgebreid assortiment hoogwaardige tissuepapier producten en dispenser-lijnen.

Cookie-instellingen