Berendsen MicroTech mat: innovatie van niveau

07-02-2021 2089 keer bekeken

Een vloermat die onder diverse zware omstandigheden zijn werking blijft houden. Klinkt als een utopisch ideaal, maar Berendsen heeft hem ontwikkeld.

Het is de MicroTech mat, die zowel droog als nat vuil moeiteloos op neemt. Een innovatie van niveau en een nieuwe standaard op mattengebied.

Spekgladde vloeren bij slecht weer, teveel nat of juist droog vuil dat naar binnen wordt gelopen, matten die niet op hun plaats blijven liggen en matten waar mensen over struikelen – met de nodige kwetsuren als gevolg. Op deze problemen stuitte mattenspecialist Berendsen tijdens een grootschalig internationaal onderzoek in samenwerking met een Amerikaanse mattenproducent.

Reguliere matten
Conclusie van het onderzoek was dat reguliere nylon en katoenen matten niet opgewassen zijn tegen met name de combinatie van vuil en vocht, waardoor er veel vraag is naar een mat die alle soorten vuil en vocht in grotere proporties kan verwerken. Berendsen is hiermee aan de slag gegaan en het resultaat is de MicroTech mat: een mat die de beste eigenschappen van nylon en katoenen matten combineert.

Nieuw type microvezel
De MicroTech biedt uitkomst bij alle gesignaleerde uitdagingen. Zowel de boven- als onderkant is grensverleggend in de markt. De bovenzijde bestaat uit een nieuw type microvezel dat een superieure werking heeft ten opzichte van reguliere materialen. De onderzijde is voorzien van een nieuw ontwikkeld rubberen patroon: de Ultragrip. Hierdoor blijft de mat onder alle weersomstandigheden vast op de grond liggen en slipt deze niet weg.

Voordelen
Vijf voordelen van een MicroTech mat: houdt acht keer zijn eigen gewicht vast in vocht; houdt 15% meer droog vuil vast; laat vocht sneller verdampen en droogt dus sneller; blijft door de Ultragrip onderzijde onder alle omstandigheden vast op de grond liggen; krimpt niet en vormt geen hobbels. Om de mat in perfecte conditie te houden, zorgt Berendsen ervoor dat de mat periodiek wordt gewassen en tegelijk aan een kwaliteitscontrole wordt onderworpen. Wanneer de serviceverlener de mat ophaalt, legt deze een schoon exemplaar terug – zo is onze klant altijd voorzien van een frisse mat en een superieure barrière tegen vocht en vuil.

Leuke weetjes
De inspiratie voor de Ultragrip onderzijde is afkomstig uit de Formule 1 en is ontwikkeld om vocht en water via de onderkant weg te leiden.
Microvezels ontlenen hun faam aan poetsdoeken en sportkleding. Deze vezels zijn liefst 16 keer dunner dan een haar. Zodoende beschikt de MicroTech mat over veel meer vezels en draad waar vuil en vocht zich in kan nestelen. Het grote vezeloppervlak zorgt ervoor dat vocht sneller kan verdampen: hierdoor droogt de mat aanzienlijk sneller op dan reguliere matten.

Cookie-instellingen