‘Hoe creëren we gezamenlijk een schone omgeving?’

Anneke Pouw 07-10-2019 3495 keer bekeken

Hoe draagt samenwerking bij aan het succes van zwerfafvalpreventie? Op die en vele andere vragen wil het derde Landelijk Zwerfafvalcongres ‘het Rendement van Schoon’ antwoord geven.

NederlandSchoon en Gemeente Schoon organiseren het congres, dat toegankelijk is voor winkeliers, gemeenten, horeca-ondernemers, bedrijven en organisaties die dagelijks worden geconfronteerd met de problematiek rondom afval.

Schoonbeleving
De organisatie legt uit: “Om het thema afvalpreventie beter op de kaart te zetten, worden tijdens het congres verschillende onderwerpen behandeld. Zo zijn afval in water, afvalscheiding in de openbare ruimte, winkelgebieden, schoonbeleving in het OV en zwerfafvalvergoeding belangrijke punten op de agenda.”

Het congres staat niet alleen in het teken van het probleem afval, maar ook de voordelen van schoon komen uitgebreid aan bod.

Gedragsverandering
Keynote speaker tijdens het congres is ‘straat-o-loog’ Pim van den Berg. “Met een kritische blik inspireert hij om de openbare ruimte op een andere manier te herontdekken. Overige sprekers zijn dit jaar Maria Leal en Kira Olah Thume van de Gemeente Kopenhagen, die het hebben over gedragsverandering in relatie tot zwerfafval.”

Verder staan er onder meer diverse deelsessies en een paneldiscussie op het programma. Na afloop van het plenaire programma worden de awards voor de Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden en het Schoonste Stationsgebied 2015 uitgereikt.

Het Landelijk Zwerfafvalcongres heeft plaats op woensdag 18 november in Utrecht.

Cookie-instellingen