De Zilvervis!

Anneke Pouw 10-01-2018 1480 keer bekeken

Het is een feit dat visjes voornamelijk 's nachts actief zijn en zich overdag verstoppen. Als de plek waar ze zich verbergen zichtbaar wordt, gaan de insecten snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen.

De zilvervis leeft het liefst in vochtige (75 tot 95 procent luchtvochtigheid) koele plaatsen, zoals de kelder, toilet, natte ruimten en de keuken. De zilvervis wordt veel gevonden in (nieuwbouw) kantoren wegens de nog vochtige muren en het gebruikte hout. De insecten komen vaak het pand binnen door mee te liften met voedsel, verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier en oude kleding.

Hygiƫne is erg belangrijk maar niet volledig effectief in het reduceren van de populatie omdat de insecten vaak tussen de muren, in isolatiemateriaal, boeken en andere beschermde plaatsen verblijven. Geef extra aandacht aan stapels kranten, tijdschriften en bedorven voedsel. Door te minderen met water en de luchtvochtigheid omlaag te brengen, bijvoorbeeld door ventilatie en vochtvreters te gebruiken, wordt het kantoor minder aantrekkelijk voor deze insecten. Door lekkende kranen te dichten en donkere plekken beter te verlichten kan men ervoor zorgen dat de insecten zich op een beter bestrijdbare plaats gaan vestigen. Of bestrijding nodig is bij een populatiegrootte die tot een incidentele waarneming leidt is overigens maar zeer de vraag, afgezien van de stoffige substantie die ze achterlaten veroorzaken ze meestal geen waarneembare schade. Om zilvervisjes te lokken is een halve aardappel in een open plastic zakje de juiste manier. Het zilvervisje eet namelijk aardappelzetmeel, dus hier komen ze op af!

Cookie-instellingen