Vuile vlekken op muur/vloer in kantoren, scholen, algemene ruimten etc. worden snel verwijderd!

Anneke Pouw 30-04-2014 1383 keer bekeken

Sigmapearl Clean Matt van Sigma Coatings uit Uithoorn is onlangs onderworpen aan een praktijktest. Hierbij werd een muur besmeurd met moeilijk te verwijderen vlekken waaronder ketchup, mosterd, taart en stroop. De muur kan eenvoudig en snel worden gereinigd zonder enige op glanzing of verkleuring.

De test is uitgevoerd in het kader van de nieuwe campagne 'Doekje erover. Klaar!' van Sigma Coatings. Na het verwijderen van een vlek, blijft de matte 'look' van de muur behouden. Door het egale uiterlijk sluit deze muurverf tevens aan bij de trend van nu, waarbij strakke wandafwerking steeds vaker de voorkeur krijgt.

In de praktijk blijkt het schoonmaken van matte muurverf vaak een probleem. Het resultaat is doorgaans een verkleuring op de muur of een glanzende plek.

Het geheim van Sigmapearl Clean Matt is dat na dertig dagen uitharding zowel water- als vetachtige substanties niet in de coating trekken. Deze innovatieve oplossing zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld sporen van zwarte schoenzolen of fineliners gemakkelijk met een doekje van het oppervlak kan wegvegen. Dit is in het bijzonder handig in publieke ruimtes waar hygiƫne een belangrijke rol speelt, zoals ziekenhuizen, scholen of hotels. Voor meer hardnekkig vuil, zoals koffie- of wijnvlekken, is Sigmapearl Cleaner ontwikkeld.

Sigmapearl Clean Matt is schrobvast klasse 1 volgens EN13300, in verwerking optimaal dekkend en heeft een fijne structuur. Daarnaast is het product oplosmiddel- en emissievrij, geur arm, waarmee overlast voor de eindgebruiker tot het minimum wordt beperkt.

De Sigmapearl Clean Matt is onderscheiden met een DUBO keurcertificaat. Dit keurmerk geeft aan dat de verf tot de meest milieuvriendelijke producten in een bepaalde toepassing behoort. De levenscyclusanalyse (LCA) vormt het uitgangspunt voor het toekennen van dit certificaat. Criteria die daarbij een rol spelen zijn onder meer verzuring, vermesting en aantasting van de ozonlaag. Vooral de hoge onderhoudsintervallen en het lage verbruik zijn doorslaggevend geweest in het toekennen van het keurmerk.

Cookie-instellingen