Conclusie: een heteluchtdroger voldoet aan geen enkele eis voor een acceptabele handdroging.

Anneke Pouw 10-06-2017 983 keer bekeken

Resultaten onderzoek TÜV, handdroging met warme lucht.

De gemiddelde droogtijd van een heteluchtdroger is 45 seconden. Hierdoor blijven de handen vochtig, waardoor bacteriën snel toenemen en zich verspreiden. Bovendien gebruikt een relatief groot deel van de mensen een heteluchtdroger niet, zelfs als het de enige aanwezige droogmethode is.

Afgeblazen druppels zorgen daarnaast voor vervuiling van de muur en de vloer om de heteluchtdroger heen. Dit is meer dan bij gebruik van papier of rolhanddoeken die directer hetwater opvangen. Het advies is om wand en vloer rondom heteluchtdrogers frequent schoon te maken.

Uit onderzoek van de TÜV is papier de meest effectieve droogmethode gebleken. Bovendien zorgt de wrijving met het papier voor een aanzienlijke afname van het aantal bacteriën op de handen.

Na het spoelen van de handen met water blijven er nagenoeg altijd zeepresten achter. Droging met papier of katoen zorgt voor verwijdering van deze zeepresten. Droging met lucht heeft dit effect niet en kan in geval van overgevoeligheid tot allergische reacties leiden.

Conclusie: een heteluchtdroger voldoet aan geen enkele eis voor een acceptabele handdroging.

Cookie-instellingen