Steriele deurklink moet verspreiding bacteriën aanpakken!

Anneke Pouw 30-11-2015 4038 keer bekeken

Steriele deurklink moet verspreiding bacteriën aanpakken. Om de verspreiding van bacteriën te voorkomen heeft het Britse PHS Washrooms een speciale deurklink ontwikkeld. SteriHandle moet bijdragen aan het verbeteren van de hygiëne.

Steriele deurklink moet verspreiding bacteriën aanpakken

Volgens PHS Washrooms bevat de gemiddelde deurklink 140.000 organismen. Geen wonder dat een eenvoudige en alledaagse actie als het openen van een deur kan resulteren in de nodige, vervelende virussen. Dat geldt niet alleen voor de deurklinken van een sanitaire ruimte, maar ook voor de deurklinken van iedere, andere kantoorruimte.

Steriliserende eigenschappen
Om die organismen uit te roeien heeft PHS Washrooms de SteriHandle ontwikkeld. Volgens het bedrijf is deurklink uitgerust met een anti-bacteriële coating die de natuurlijke,  steriliserende eigenschappen van zilver benut. PHS Washrooms stelt: "Tijdens onafhankelijke onderzoeken reduceerde SteriHandle 99,99 procent van alle MRSA- en E.coli-bacteriën binnen tien minuten. Daarmee betrof het aantal organismen niet langer 140.000, maar minder dan tien."

Om te voorkomen dat de anti-bacteriële coating naar verloop van tijd aan kracht inboet, wil PHS Washrooms de losse component van de deurklink iedere zes maanden vervangen.
 

Cookie-instellingen