Scheiden van afval

Anneke Pouw 20-02-2014 909 keer bekeken

Een complete oplossing voor afval, waarbij alles draait om het hergebruiken ervan.

Met dit concept wordt concreet invulling gegeven aan het MVO-beleid. Bovendien kan het een behoorlijke kostenbesparing opleveren.

“We merken dat veel klanten vanuit MVO-oogpunt denken aan het scheiden van afval. Het blijkt echter vaak lastig om dit goed te organiseren. Vandaar dat King Nederland nu komt met een compleet afvalconcept!”. Met dit concept kan een afvalreductie tot 75% gerealiseerd worden, dankzij het gescheiden inzamelen en zelf composteren van afval.

Met de afvalstations van Rubbermaid kan eenvoudig afval worden gescheiden. De klant kiest zelf welke afvalstromen hij gaat scheiden en plaatst de afvalstations op centrale plekken binnen het bedrijf. De afvalstations zijn makkelijk te reinigen en gebruiksvriendelijk dankzij de duidelijke pictrogrammen.

De composteerbare producten zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen als PLA of suikerriet. Na gebruik kunnen deze producten worden gecomposteerd in de GreenGoodComposter, waardoor zelfs van verpakkingen en disposables weer vruchtbare compost wordt gemaakt.

Met de GreenGoodComposter wordt binnen 24 uur vruchtbare compost van het organisch afval gemaakt. Vanaf nu is het mogelijk om etensresten als groenten, fruit, brood en koffiedik zelf te composteren. De GreenGoodComposter is energiezuinig en werkt volgens een volledig geautomatiseerd proces. Er zijn verschillende GreenGoodComposters beschikbaar. De keuze is onder andere afhankelijk van de hoeveelheid afval.

Door het scheiden en composteren van afval wordt een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. Het afvalvolume kan worden gereduceerd tot zo’n 75%. Daarnaast wordt tijd bespaard voor de schoonmaak door slechts enkele centrale afvalpunten.

Cookie-instellingen