De deurmat!

Anneke Pouw 27-08-2021 1159 keer bekeken

De mat zit – of ligt zo u wilt – nog altijd een beetje in het verdomhoekje. We kijken op hem neer, gebruiken hem als voetveeg. En de mat laat maar over zich heen lopen. We onderschatten hem hevig. Zonde, want een mat kan een grote meerwaarde vormen voor de uitstraling van uw bedrijfspand.

Het is een flauwe binnenkomer, maar in de kern wel waar. Een saaie deurmat registreren we nauwelijks als we ergens binnen gaan. Wordt hij goed onderhouden, dan doet hij wat hij moet doen: vuil tegenhouden. Maar hij voegt niks toe aan de uitstraling van uw pand. Jammer, want waar stapt u liever binnen: een sfeerloze, onaantrekkelijke entree? Of een goed verzorgde ruimte waar uw zintuigen worden geprikkeld? Kunt u nagaan hoeveel (potentiële) klanten uw pand liever mijden, doordat de entree er niet uitnodigend uitziet.

Ziet uw pand er gastvrij, aantrekkelijk en dus benaderbaar uit? Dan onderscheidt u zich van vele grauwe bedrijfsgebouwen. Hiervoor kunt u een logomat uiterst effectief inzetten. Deze vormt een warm welkom voor uw gasten. Bovendien zijn ze als effectieve blikvanger een prima manier om uw logo te promoten. Met een logomat heeft u de vrijheid om uw eigen beeldmerk of tekst te bepalen. Er zijn diverse partijen in de markt die dit kunnen omzetten in een fraaie, in het oog springende mat van hoge kwaliteit. Zo helpt een logomat u bij het presenteren en profileren van uw bedrijf. En zorgt deze bovendien voor meer bezoekers.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over het functionele karakter van de logomat. Behalve een eyecatcher van formaat is deze tegelijkertijd een schoonloopmat die een barrière opwerpt voor alle soorten vuil. Waarmee u ook uw vloeren en tapijten beschermt en schoonmaakkosten reduceert. Wel is het raadzaam te kiezen voor een logomat die door een gespecialiseerde partij wordt onderhouden. Zo bent u ervan verzekerd dat uw logomatten ook lange tijd mooi en representatief blijven.

U kunt logomatten voor diverse doeleinden inzetten. Wit u de matte uitstraling van uw bedrijfspand opkrikken? Begin dan bij de ingang en versterk uw bedrijfsimago door te kiezen voor een exclusieve entreemat voorzien van uw logo. Bevalt het? Dan kunt u ook andere ruimtes, zoals kantines, kantoren en toiletten, verfraaien met een logomat.

Behalve ter decoratie kunt u logomatten ook inzetten om bepaalde symbolen of teksten op af te beelden. Bijvoorbeeld om een Wifi-zone aan te duiden, de weg naar de kantine te wijzen of een ludieke of aanmoedigende boodschap naar uw medewerkers over te brengen: “Wie haalt vandaag het eerste kopje koffie?”. En: Werkplezier is aanstekelijk”. Uw medewerkers varen er wel bij en het werkklimaat verbetert aanzienlijk. Maar ook reclameboodschappen en acties kunt u prima op de logomat kwijt. 

De moraal van deze blog? Onderschat geen mat en profiteer van zijn potentieel! U geeft uitstraling, hygiëne en werkklimaat een flinke boost – en voorziet uw bedrijfspand van het perfecte visitekaartje. Kortom, de mat weg uit het verdomhoekje!

 

Cookie-instellingen