Scholen

Het zorgdragen voor een schone school, de samenwerking met de leerkrachten en het plezier van werken voor kinderen. Dat zijn de redenen voor Allure om zich o.a. te richten op het schoonmaken van scholen.

Het schoonmaken op een basisschool is iets speciaals. Voorbeelden daarvan zijn:

  • De verschillende thema’s, feestdagen en vakanties op een school vergen een flexibele aanpak;
  • Er zijn verschillende partijen bij de schoonmaak betrokken, zoals leerkrachten, ouders, conciërge etc. en helder communiceren over wie wat doet is essentieel;

Als schoonmaakbedrijf maak je niet alleen schoon, maar denk je ook mee. Iedereen is verantwoordelijk voor een schone school. Het schoonmaakbedrijf, de leerkrachten, de conciërge en de leerlingen.

 

Allure schoonmaak heeft daarom een thuis in de klas concept ontwikkeld. Het concept is modulair opgebouwd, transparant en eenduidig. Het thuis in de klas concept is efficiënt, gericht op het terugdringen van bacterie groei en het verminderen van stofdeeltjes in de school. Voor de lokalen gebruiken wij schoonmaakmiddelen met een lage PH-waarde en werken met de Quickstar methode, deze doeken worden dagelijks gewassen op 95 graden.

Zo werken wij met schoonmaakmiddelen met daarin organische stoffen die door hun natuurlijke activiteit bacteriën en schimmels weten te vernietigen. Sanitaire ruimtes worden dagelijks gereinigd met dit bacterie dodend middel en vloeren worden gewist met een stofbindende wisser, gezogen en volgens een weekschema nat gereinigd.

                  

Bij de start van een schoonmaakovereenkomst wordt op iedere locatie een logboek neergelegd en voor aanvang van de werkzaamheden wordt gekeken of er opmerkingen in vermeld staan. Andersom kan ook het geval zijn: als iets opvalt, vragen zijn of niet alle werkzaamheden volgens het werkprogramma uitgevoerd konden worden, dan wordt dit door onze schoonmaakmedewerkers vermeld. In het logboek kunt u ook onze gegevens, afspraken, schoonmaakprogramma, beheersysteem en bezoek/controleformulieren terugvinden.

Een schone school draagt bij aan een gezonde leefomgeving voor onze kinderen!

Cookie-instellingen